Bananowa krówka bez pieczenia

Bananowa krówka bez pieczenia

Bananowa krówka bez pieczenia to bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Kruche herbatniki, połączone z delikatnym kremem śmietankowym, bananami i masą krówkową to prawdziwy raj dla podniebienia. 



Ciasto przygotowałam w formie 20×20 cm, jeśli jednak chce przygotować je w tradycyjnej, dużej blaszce, należy podwoić liczbę składników. Przepis na ciasto bananowa krówka jest naprawdę bardzo prosty, poradzą sobie z nim nawet osoby rozpoczynające swoją przygodę w kuchni. Zapraszam na przepis! 

Ciasto bananowa krówka sprawdzi się na każdą okazję i z pewnością zachwyci swoim smakiem każdego, kto go skosztuje.

PRZEPIS NA CIASTO BANANOWA KRÓWKA

Składniki

  • 18 herbatników maślanych
  • 9 herbatników kakaowych
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 duże banany
  • 2-3 garści mini biszkopcików
  • 3 łyżki masy krówkowej

Uwaga! Liczba herbatników zależy od ich wielkości



Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę.
  • Na dno blaszki wyścielonej papierem do pieczenia wykładamy herbatniki kakaowe. 
  • Na herbatniki wykładamy 1/3 przygotowanej masy. Na masie układamy pokrojowe w krążki banany. 
  • Na banany wykładamy kolejną porcję masy i przykrywamy herbatnikami maślanymi. Kolejno wykładamy masę krówkową i rozprowadzamy ją po całej powierzchni ciasta.
  • Na masę krówkową wykładamy kolejną warstwę herbatników a na nich pozostałą masę śmietankową. 
  • Na wierzchu układamy mini biszkopciki. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 


Bananowa krówka bez pieczenia przepis
Ciasto bananowa krówka bez pieczenia


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 69

Dodaj komentarz

dziewiętnaście + 7 =