Blok czekoladowy oreo

Blok czekoladowy z oreo zrobił furorę w naszym domu, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem. Przepis na blok z ciasteczkami oreo jest niesamowicie prosty i robi się go bardzo szybko. Poradzą sobie z nim nawet najmłodsi cukiernicy, dlatego zachęcam do przygotowania go razem z dziećmi.



Domowy blok czekoladowy oreo to idealny dodatek do popołudniowej kawy, świetna przekąska, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Idealnie sprawdzi się również na święta, czy inne okazje w ciągu roku. Zapraszam na przepis!

BLOK CZEKOLADOWY OREO – PRZEPIS


Liczba porcji: forma 10×25 cm | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 10 ciasteczek oreo
  • 125 ml wody
  • 125 g masła
  • 2,5 szklanki mleka w proszku
  • 50 g białej czekolady
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego


Wykonanie

  • Masło, wodę, cukier wanilinowy i cukier gotujemy, ciągle mieszając. Gdy składniki się połączą, dodajemy czekoladę. Mieszamy do momentu, aż czekolada się rozpuści. Masę lekko schładzamy i dodajemy mleko w proszku. Całość mieszamy za pomocą miksera do połączenia składników.
  • Kilka ciasteczek oreo siekamy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy do masy. Masę przekładamy do keksówki o wymiarach 10×25 cm.
  • Blok zdobimy pozostałymi ciastkami oreo.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

trzynaście + siedemnaście =