Jajka po tatarsku to pyszna przekąska, która idealnie sprawdzi się na Wielkanocny stół. Będą również świetnym wyborem na domowe imprezy, czy rodzinne spotkania. Ta przekąska z pewnością zaskoczy każdego swoim smakiem, a także kolorowym wyglądem.
Jajka po tatarsku są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ponadto nie wymagają skomplikowanych składników, ponieważ wszystkie produkty, niezbędne do przygotowania tej przekąski można zakupić w każdym sklepie. Jajka po tatarsku są naprawdę przepyszne, przekonajcie się sami, zapraszam na przepis!
Na Wielkanoc polecam Wam również sałatkę tatarską, która jest pyszna: sałatka tatarska.
JAJKA PO TATARSKU – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 3 ogórki konserwowe
- 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
- 1 cebula czerwona
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
- Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.
- Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Do miski przełożyć posiekane składniki, szczypiorek, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę, szczyptę soli oraz pieprzu, wymieszać.
- Na talerz wyłożyć sos tatarski, ułożyć na nim jajka, delikatnie je wciskając w sos. Udekorować wedle uznania.
Na święta na pewno wypróbuję! Dziękuje za przepis