Jajka w sosie musztardowym są przepyszne, a w dodatku proste i szybkie w przygotowaniu. To idealna przekąska na święta Wielkanocne, a także inne okazje w ciągu roku.
Przepis na jajka w sosie musztardowym jest niesamowicie prosty, a składniki niezbędne do ich przygotowania większość z Was posiada w swojej lodówce. Zapraszam na przepis! Jajka w sosie musztardowym z pewnością Wam posmakują. Polecam Wam również jajka po tatarsku oraz jajka w sosie czosnkowym.
JAJKA W SOSIE TATARSKIM – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.
- Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, musztardą, szczyptą soli oraz pieprzu.
- Na talerz wyłożyć przygotowany sos, ułożyć na nim jajka, delikatnie je wciskając. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.