Imprezowa pasta kanapkowa to świetny pomysł na szybkie i smaczne przekąski na domowe imprezy. Przepis, który zaprezentuję Wam poniżej, jest banalnie prosty, a połączenie składników wręcz idealne!
Pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami, jajkiem i ogórkami konserwowymi smakuje naprawdę rewelacyjnie. Można zaserwować ją na świeżym pieczywie, na krakersach czy na grzankach. W każdej z tych wersji smakuje rewelacyjnie, bo już zdążyłam przetestować. Polecam i Wam wypróbować przepis, jestem pewna, że pasta imprezowa zachwyci Was i Waszych gości. Zapraszam na przepis!
PASTA IMPREZOWA – PRZEPIS
Liczba porcji: 2 | Czas przygotowania: 15 minut: Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 3 jajka
- 3 ogórki konserwowe
- 5 pomidorów suszonych z oleju
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Pomidory suszone osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i drobno siekamy.
- Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
- Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt naturalny, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie mieszamy.