Sałatka mieszana to propozycja do podania na kolację, lub dla niespodziewanych gości. Składa się z prostych składników i jest przepyszna!
Wyróżniamy dwa sposoby podania sałatki; warstwowa oraz mieszana. W pierwszej wersji składniki układamy w salaterce warstwowo co daje ładny efekt wizualny. W sałatce mieszanej wszystkie składniki są wymieszane z sosem, dzięki czemu lepiej się przegryzają.
Przepis na sałatkę mieszaną jest bardzo łatwy i szybki. Do jej wykonania potrzeba tylko kilku prostych składników, które kupicie w każdym sklepie. Sałatka wychodzi pyszna, pożywna i zdecydowanie można się nią najeść!
SAŁATKA MIESZANA – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie paluszków surimi
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
- Paluszki surimi oraz ogórka również pokroić w kostkę.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Jogurt naturalny połączyć z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać sos i całość wymieszać.