Sałatka z czerwoną papryką
Papryka to bardzo smaczne warzywo, które powinno zagościć na stałe w naszym codziennym menu. Ma delikatny, lekko słodkawy smak, dodatkowo jest zdrowa i niskokaloryczna.
Czerwona papryka to idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Z jej użyciem możecie wykonać zapiekankę obiadową – zapiekanka rodzinna lub kurczaka pod paprykową pierzynką. Może także posłużyć jako dodatek do wielu smacznych sałatek.
Sałatka z papryką kryje w sobie wszystko to, co najlepsze. Do jej przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, takich jak papryka, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, jajka, kukurydza i por. Wszystkie są ogólnodostępne. Sałatka z czerwoną papryką to idealny pomysł na smaczną kolację, a także poczęstunek dla gości podczas domowej imprezy.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z CZERWONĄ PAPRYKĄ
Składniki
- 1 papryka czerwona
- 1 por
- 1 słoik pieczarek marynowanych
- 8 ogórków konserwowych
- 5 jajek
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na miękko. Następnie obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Pora myjemy i kroimy w półkrążki.
- Pieczarki marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.
- Kukurydze odsączamy z zalewy.
- Paprykę oraz ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy jogurt naturalny, majonez, sól oraz pieprz. Całość mieszamy.