Sałatka z Tuńczykiem Marchewką i Jajkiem



Sałatka z tuńczykiem to bardzo klasyczna przystawka, która zachęca nas nie tylko swoim zapachem i smakiem, ale także lekkością.

Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie. Wystarczy, że majonez, zastąpimy jogurtem naturalnym i uzyskamy fit sałatkę z tuńczyka w zdrowym wydaniu.

Pyszna sałatka z tuńczykiem – szybka w przygotowaniu, ze składników, które na pewno macie w swoich lodówkach. Jest bardzo smaczna i uniwersalna, sprawdzi się na rodzinną imprezę, święta, a także jako posiłek do pracy. W tym przypadku cebulę możemy zastąpić szczypiorkiem z wiadomych powodów 🙂

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • 3 średniej wielkości marchewki
  • 2 cebule
  • 1 mały majonez
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:

  • Marchewkę gotujemy do miękkości, po czym ścieramy na tarce.
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. 
  • Jajka gotujemy na twardo, po czym oddzielamy białka od żółtek. Ścieramy osobno na tarce.
  • Ser żółty ścieramy na tarce.
  • Tuńczyka odsączamy z wody.
  • Układamy kolejno warstwy: tuńczyk, ser żółty, marchewka, cebula, białka, majonez, żółtka, tuńczyk. 


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

18 − 9 =