Sernik na zimno na biszkoptach to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser.
To typowo lekki i delikatny deser, który sprawdzi się także jako urodzinowy tort. Jest to jeden z najlepszych i najsmaczniejszych przepisów na sernik na zimno, jakie znam.
Sernik na zimno na biszkoptach nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek pięknie wygląda. Nie jest zbyt słodki, dlatego też bez wyrzutów możecie zjeść podwójną porcję. Dodatek kiwi sprawia, że jest bardzo orzeźwiający.
Sernik na zimno możecie przygotować z dodatkiem innych ulubionych owoców, mogą to być maliny, truskawki czy banany. Wówczas adekwatnie do wybranych owoców, dobieramy smak galaretki. Sernik na zimno można przygotować w błyskawicznym tempie, dlatego tym bardziej polecam Wam ten przepis.
PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPTACH
*Przepis na tortownicę o średnicy 26 cm
Składniki
- 1 kg twarogu sernikowego
- 1 mała paczka biszkoptów okrągłych
- 2-3 kiwi
- 2 galaretki agrestowe
- 1/3 szklanki cukru
Przygotowanie
- Przygotować dwie galaretki w 700 ml wody.
- Na dno tortownicy wyłożyć papier do pieczenia i poukładać biszkopty.
- Twaróg sernikowy wymieszać z cukrem.
- Do płynnej, przestudzonej galaretki dodać 3-4 łyżki masy serowej i wymieszać. Dodać ponownie 3-4 łyżki masy serowej, wymieszać. Powtarzać aż do całkowitego połączenia się mas.
- Wylać masę na biszkopty i wstawić do lodówki.
- Kiwi obrać i pokroić w plastry. Wyłożyć na mocno tężejącą masę delikatnie dociskając.