Ciasto francuskie z burakiem i kozim serem

ciasto francuskie z burakiem i kozim serem

Buraki i kozi ser to idealne połączenie. Duet ten zaserwowany na cieście francuskim smakuje naprawdę obłędnie! Francuskie przekąski z kozim serem i burakiem w towarzystwie orzechów oraz świeżej rukoli to świetna przekąska na każdą okazję. Idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, rodzinne spotkania i inne okazje. 



Ciasto francuskie z buraczkami i serem kozim to przekąska, którą robi się naprawdę bardzo szybko. Proces przygotowania to dosłownie 5 minut + 15 minut pieczenia w piekarniku. Całą przekąskę można przygotować w dosłownie 20 minut. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, smacznego!

CIASTO FRANCUSKIE Z BURAKIEM I KOZIM SEREM

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 ugotowane buraki
  • 100 g sera koziego
  • garść orzechów
  • jajko
  • garść rukoli
  • czarnuszka do dekoracji


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Dzielimy na kwadraty, mnie wyszło ich 12.
  • Ugotowane buraki kroimy w plasterki.
  • Ser kozi ścieramy na tarce.
  • Na każdy kawałek ciasta francuskiego nakładamy plastry buraka oraz odrobinę sera koziego. Przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Brzegi smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką.
  • Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut. Po przestygnięciu dekorujemy posiekanymi orzechami i rukolą.


ciasto francuskie z burakiem i kozim serem
ciasto francuskie z burakiem i kozim serem
ciasto francuskie z burakiem i kozim serem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dziesięć + dziewięć =