Ekspresowa pasta kanapkowa to świetny dodatek do tradycyjnego pieczywa. Dzięki niej nawet zwykłe kanapki będą smakować o wiele lepiej.
Pasta w swoim składzie zawiera tylko 3 składniki: jajka, świeży ogórek oraz kremowy serek. Jajka ściera się na tarce, a ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dzięki temu pasta jest chrupiąca.
Ta szybka i smaczna pasta kanapkowa idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, a także będzie idealnym dodatkiem do imprezowych przekąsek. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ale tak samo znika. Zapraszam na przepis!
EKSPRESOWA PASTA KANAPKOWA – PRZEPIS
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 200 g serka śmietankowego typu almette
- 2 ogórki świeże
- 4 jajka
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ogórki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
- Do miseczki przekładamy serek, pokrojone ogórki i starte na tarce jajka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy.
- Gotową pastę serwujemy ze świeżym pieczywem.