Pasta jajeczna

pasta jajeczna


Przepis na domową pastę jajeczną bez zbędnych dodatków. Prosta i smaczna!

Pasta jajeczna to rodzaj smarowidła do kanapek, która świetnie zastąpi nam wędlinę. Pastę z jajek można podawać oddzielnie w miseczce obok pieczywa, lub bezpośrednio na kanapkach. Najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Przepis na pastę jajeczną jest bardzo prosty i szybki. Przygotowanie takiej pasty nie zajmie wam więcej niż 10 minut, a gwarantuję, że zarówno dzieci jak i dorośli zajadać się będą tą pyszną pastą ze smakiem!

PASTA JAJECZNA – PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 150 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

1. Jajka ugotować na twardo (ok. 6 minut licząc od momentu zagotowania się wody), obrać i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miseczki.

2. Ser również zetrzeć na tarce, dodać do jajek.

3. Następnie dodać majonez, posiekany koperek, sól oraz pieprz.

4. Całość wymieszać do połączenia składników.

pasta z jajek


Jeśli lubisz takie pasty kanapkowe, to koniecznie sprawdź również inne moje przepisy: pasta z tuńczykiem, pasta z suszonych pomidorów, pasta z makreli.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

trzynaście + 12 =