Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą to super pomysł na smaczną i pyszną sałatkę, której przygotowanie zajmuje mniej niż 10 minut. Wystarczy ugotować jajka a w tym czasie odsączyć z zalewy warzywa, następnie połączyć jej z pokrojonymi jajkami i sosem i pyszna sałatka gotowa.
Sałatka z czerwoną fasolą i selerem konserwowym jest bardzo delikatna w smaku i pyszna. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a szczególnie w przypadku niezapowiedzianych gości. Warto mieć w swojej szafce puszkę fasoli, kukurydzy czy słoik selera konserwowego. Z tych składników oraz jajek, które zazwyczaj każdy posiada w lodówce, można wyczarować tę pyszną sałatkę.
Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą to również świetna sałatka do grilla. Fajnie komponuje się z grillowaną kiełbasą czy karkówką. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! Smacznego!
SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM I CZERWONĄ FASOLĄ – PRZEPIS
Składniki
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 puszku kukurydzy
- 1 słoik selera konserwowego (320g)
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę.
- Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać pod zimną wodą i odsączyć za pomocą ręcznika papierowego.
- Selera konserwowego odsączyć z zalewy.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.