Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i koperkiem

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i koperkiem

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i koperkiem to szybka i lekka sałatka idealna na lato, obiad czy do przekąsek z grilla. Przygotowana z sałaty masłowej, świeżej rzodkiewki i aromatycznego koperku, z dodatkiem kremowego sosu na bazie jogurtu naturalnego, kwaśnej śmietany, miodu i soku z cytryny.



Ta zdrowa sałatka bez majonezu jest niesamowicie lekka, pełna witamin i świeżych składników. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do grilla, dań mięsnych lub jako samodzielne, fit danie. To prosty przepis na domową sałatkę, którą można przygotować w kilka minut. Jej dodatek podkreśli smak każdego dania, zapraszam na przepis!

CHRUPIĄCA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I KOPERKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 sałata masłowa
  • pęczek rzodkiewki
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól 
  • pieprz
  • kilka gałązek koperku


Wykonanie

  1. Liście sałaty porwać na mniejsza kawałki.

  2. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki. 

  3. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki lub ćwiartki.

  4. Koperek drobno posiekać. 

  5. Śmietanę wymieszać z jogurtem naturalnym, miodem, sokiem z cytryny i odrobiną soli oraz pieprzu.

  6. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać przygotowany sos i wymieszać. 


Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i koperkiem przepis
Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i koperkiem
Chrupiąca sałatka z rzodkiewką i pomidorkami


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 678

Dodaj komentarz

14 + dwadzieścia =