Pasta kanapkowa ze świeżym ogórkiem to świetny dodatek do kanapek. Z pewnością urozmaici każde śniadanie czy kolację.
Domowa pasta kanapkowa z ogórkiem jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Do zrobienia pasty potrzeba nam tylko kilku prostych składników, którymi są oczywiście ogórki, jajka, serek śmietankowy i świeży szczypiorek. Pasta jest bardzo delikatna w smaku, kremowa i pięknie pachnie. Wszystko dzięki zawartości ogórka i szczypiorku.
Poniżej przygotowałam dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową ze świeżym ogórkiem i szczypiorkiem. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem i prostotą wykonania. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA PASTĘ KANAPKOWĄ ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 2 ogórki gruntowe
- 2 jajka
- 1 serek śmietankowy typu Almette
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Do miski przekładamy jajka, ogórki, szczypiorek oraz serek śmietankowy, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy.