Pasty kanapkowe to świetny wynalazek, który ostatnio pojawia się w naszym domu bardzo często. Moim zdaniem to idealny pomysł na śniadanie, kolację, a także świetna baza do wielu przekąsek.
Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na pasty kanapkowe, które Wam gorąco polecam. Bardzo smaczna jest pasta brokułowa, pasta jajeczna czy pasta kanapkowa z selera naciowego.
Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pastę kanapkową z prażoną cebulką. Jest bardzo oryginalna w smaku, łatwa w przygotowaniu i dodatkowo szybka. Należy ugotować jajka, wymieszać je ze startym na tarce serem żółtym, prażoną cebulką oraz sosem. Sos to nic innego jak majonez, musztarda oraz jogurt naturalny.
Taka pasta kanapkowa z prażoną cebulką świetnie smakuje na świeżym pieczywie, a także na krakersach czy bagietce.
PRZEPIS NA PASTĘ Z PRAŻONĄ CEBULKĄ
Składniki
- 5 jajek
- 100 g żółtego sera
- 4 łyżki prażonej cebulki
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
- Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Do miski przesypujemy ser, jajka, prażoną cebulkę dodajemy majonez, musztardę oraz jogurt naturalny. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
- Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.