Przekąski na krakersach to super pomysł na imprezowe przystawki. Robi się je naprawdę bardzo szybko i tak samo szybko znikają z talerzy. Nic dziwnego, są pyszne!
Moim zdaniem takie przekąski idealnie sprawdzą się na rodzinne spotkania, domowe imprezy, czy na zwykły wieczór do lampki wina. Przekąski, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie, składają się z krakersów i pasty na bazie awokado, jajka oraz tuńczyka. Całość udekorowana jest kiełkami, jeśli ich nie posiadacie, równie dobrze możecie użyć szczypiorku czy rzodkiewki.
PRZEPIS NA PRZEKĄSKI Z KRAKERSÓW NA IMPREZĘ
Składniki
- 1 awokado
- 1 puszka tuńczyka
- 1 jajko
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- opakowanie krakersów
- kiełki do dekoracji
Wykonanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Jajko gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do awokado. Również rozgniatamy widelcem.
- Tuńczyka odsączamy z zalewy, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do reszty składników.
- Na koniec dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy do całkowitego połączenia składników.
- Tak przygotowaną pastę nakładamy na krakersy. Całość dekorujemy kiełkami.