Sałatka na grilla

Sałatka na grilla

Świeża, chrupiąca i kolorowa sałatka na grilla. Bardzo ładnie prezentuje się w salaterce i cudownie podkreśla smak dań i przekąsek z grilla.



Ta pyszna sałatka na grilla to jedna z moich ulubionych sałatek, którą najczęściej przygotowuję podczas grillowania. W sezonie wiosenno-letnim w lodówce posiadam duże ilości świeżych warzyw, dlatego też przygotowanie takiej sałatki to błahostka.

Sałatka na grilla smakuje naprawdę obłędnie! Można ją przygotować w dosłownie 10 minut, a jej dodatek sprawi, że grillowana kiełbasa czy karkówka będzie smakować o niebo lepiej. Taka sałatka również może posłużyć jako dodatek do obiadu, a także jako osobna przekąska. Polecam Wam wypróbować przepis. Zapraszam!

SAŁATKA NA GRILLA


Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 1 duży pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek świeży
  • 4 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Sałatę masłową myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki.
  • Rzodkiewkę i ogórka kroimy w półplasterki.
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy.
  • Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.


Sałatka na grilla przepis
przepis na sałatkę na grilla
przepis na sałatkę na grilla


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 42

Dodaj komentarz

4 × trzy =