Świeża, chrupiąca i kolorowa sałatka na grilla. Bardzo ładnie prezentuje się w salaterce i cudownie podkreśla smak dań i przekąsek z grilla.
Ta pyszna sałatka na grilla to jedna z moich ulubionych sałatek, którą najczęściej przygotowuję podczas grillowania. W sezonie wiosenno-letnim w lodówce posiadam duże ilości świeżych warzyw, dlatego też przygotowanie takiej sałatki to błahostka.
Sałatka na grilla smakuje naprawdę obłędnie! Można ją przygotować w dosłownie 10 minut, a jej dodatek sprawi, że grillowana kiełbasa czy karkówka będzie smakować o niebo lepiej. Taka sałatka również może posłużyć jako dodatek do obiadu, a także jako osobna przekąska. Polecam Wam wypróbować przepis. Zapraszam!
SAŁATKA NA GRILLA
Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 1 główka sałaty masłowej
- 1 duży pęczek rzodkiewki
- 1 ogórek świeży
- 4 jajka
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka śmietany
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Sałatę masłową myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki.
- Rzodkiewkę i ogórka kroimy w półplasterki.
- Kukurydzę odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy.
- Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.