Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Prosta, a zarazem smaczna sałatka warstwowa z pieczarkami marynowanymi w roli głównej. Doskonale sprawdzi się na święta i inne wyjątkowe okazje.



Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi jest bardzo łatwy i szybki. Składniki nie są wyszukane i dostępne praktycznie w każdym sklepie. To właśnie prostota jest największą zaletą tej sałatki. Wszystko tutaj idealnie do siebie pasuje i w połączeniu ze sobą smakuje wyśmienicie. Polecam wypróbować!

SAŁATKA PIECZARKOWA PRZEPIS

Składniki

składniki na sałatkę z pieczarkami
  • ok. 10 pieczarek marynowanych
  • 1 tuńczyk w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 3 większe ogórki konserwowe

Sos

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę

2. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.

3. Ogórki oraz cebulkę kroimy w kosteczkę.

4. Pieczarki kroimy w plasterki.

5. Jogurt łączymy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Składniki układamy w salaterce warstwowo:

  • jajka
  • ogórki
  • tuńczyk
  • cebula
  • kukurydza
  • sos
  • pieczarki


warstwowa sałatka z pieczarkami
sałatka z jajkiem i pieczarkami


Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

12 − 9 =