Prosta, a zarazem smaczna sałatka warstwowa z pieczarkami marynowanymi w roli głównej. Doskonale sprawdzi się na święta i inne wyjątkowe okazje.
Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi jest bardzo łatwy i szybki. Składniki nie są wyszukane i dostępne praktycznie w każdym sklepie. To właśnie prostota jest największą zaletą tej sałatki. Wszystko tutaj idealnie do siebie pasuje i w połączeniu ze sobą smakuje wyśmienicie. Polecam wypróbować!
SAŁATKA PIECZARKOWA PRZEPIS
Składniki
- ok. 10 pieczarek marynowanych
- 1 tuńczyk w sosie własnym
- 3 jajka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 czerwona cebula
- 3 większe ogórki konserwowe
Sos
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę
2. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.
3. Ogórki oraz cebulkę kroimy w kosteczkę.
4. Pieczarki kroimy w plasterki.
5. Jogurt łączymy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Składniki układamy w salaterce warstwowo:
- jajka
- ogórki
- tuńczyk
- cebula
- kukurydza
- sos
- pieczarki
Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.