Pyszna, niskokaloryczna i łatwa do zrobienia sałatka tuńczykowa. Można ją zaserwować na obiad, kolację, a także na spotkanie w gronie znajomych. Sałatka jest naprawdę świetna!
Moją sałatkę z tuńczykiem przygotowałam z dodatkiem jajek, czerwonej cebuli oraz ogórków konserwowych. Moim zdaniem to połączenie jest naprawdę idealne. Całość połączona jest delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu sałatka jest niesamowicie lekka i delikatna. Skosztujcie sami, zapraszam na przepis!
SAŁATKA TUŃCZYKOWA – PRZEPIS
Składniki
- 2 puszki tuńczyka
- 1 czerwona cebula
- 6 ogórków konserwowych
- 4 jaja
- jogurt naturalny 4 łyżki
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
Wykonanie
- Tuńczyka odsączyć z zalewy.
- Czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę.
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.