Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Bardzo lekka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Idealna do dań obiadowych, a także przekąsek z grilla.



Ta surówka z kapusty pekińskiej jest bardzo szybka i łatwa do zrobienia. Sos przygotowany jest na bazie jogurtu naturalnego z łyżką majonezu. Dzięki temu surówka nie jest ciężka i tłusta, lecz lekka i delikatna. Wszystkie składniki niezbędne do jej przygotowania zakupicie w każdym sklepie, a jej przygotowanie zajmie Wam mniej niż 15 minut.

Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej to same witaminy, w które powinien być bogaty każdy posiłek. Dlatego też zachęcam do jej przygotowania w swoim domu. Zapraszam na przepis!

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I MARCHEWKI – PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • biała część pora
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Kapustę pekińską drobno siekamy. 
  • Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Pora kroimy w półkrążki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 
  • Do miski przekładamy przygotowane składniki, dodajemy jogurt naturalny, majonez, szczyptę soli i pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na 10 minut, by smaki się przegryzły. 


Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

jeden + trzynaście =