Ciasto Czekoladowy Groszek



Ciasto czekoladowy groszek bez pieczenia to pyszny smakołyk z dodatkiem znanych i lubianych przez wszystkich czekoladowych kuleczek. Puszysta masa z dodatkiem chrupiących kuleczek dają idealną kompozycję smakową.

Ciasto czekoladowy groszek jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie wymaga posiadania piekarnika. Wystarczy zakupić herbatniki, kuleczki czekoladowe oraz przygotować kremową masę na bazie sera, śmietany kremówki oraz galaretek.

Jeśli macie ochotę na małe co nieco, ciasto czekoladowy groszek będzie idealne! Na pewno posmakuje każdemu z Was, a szczególnie tym najmłodszym. W naszym domu dzieciaki wręcz uwielbiają to ciasto!

PRZEPIS NA CIASTO CZEKOLADOWY GROSZEK



Składniki

  • 400 ml śmietany kremówki 30%
  • 500 g twarogu z wiaderka
  • 2 galaretki krystaliczne (przeźroczyste)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 500 ml wody
  • 120 g ciemnych herbatników
  • kuleczki czekoladowe Maltesers

Przygotowanie:

  • Blaszkę o wymiarach 24×24 wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć na niej warstwę biszkoptów czekoladowych.
  • Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia.
  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Następnie stopniowo dodawać masę serową, ciągle ubijając. Pod koniec ubijania wlać schłodzoną galaretkę.
  • Gotową masę wstawić na kilka minut do lodówki, aby zaczęła tężeć .
  • Lekko tężejącą masę wyłożyć na herbatniki, a na nie poukładać kuleczki czekoladowe. Całość wstawić do lodówki do stężenia.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

2 komentarze

Dodaj komentarz

siedem + cztery =