Kanapkowa pasta rybna to świetny pomysł na szybkie i smaczne smarowidło do chleba. Można ją przygotować z ulubionej rybki w puszce, ja wybrałam akurat filety śledziowe w sosie pomidorowym. Mogą to być również filety z makreli w pomidorach.
Przepis na kanapkową pastę rybną jest niesamowicie prosty a sama pasta szybka w przygotowaniu. Nie wymaga wyszukanych składników, ani specjalnych zdolności kulinarnych. Każdy z Was może ją przygotować w swoim domu. Ta pasta kanapkowa jest naprawdę pyszna! Zapraszam na przepis!
KANAPKOWA PASTA RYBNA – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym
- 2 jajka
- 1 mała cebulka
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w drobną kosteczkę.
- Cebulę obrać i drobno posiekać.
- Ogórki pokroić w drobną kostkę.
- Rybę wraz z sosem przełożyć do miski, dodać pokrojone jajka, cebulę, ogórki, ketchup, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać.