Kanapkowa pasta rybna

Kanapkowa pasta rybna to świetny pomysł na szybkie i smaczne smarowidło do chleba. Można ją przygotować z ulubionej rybki w puszce, ja wybrałam akurat filety śledziowe w sosie pomidorowym. Mogą to być również filety z makreli w pomidorach. 



Przepis na kanapkową pastę rybną jest niesamowicie prosty a sama pasta szybka w przygotowaniu. Nie wymaga wyszukanych składników, ani specjalnych zdolności kulinarnych. Każdy z Was może ją przygotować w swoim domu. Ta pasta kanapkowa jest naprawdę pyszna! Zapraszam na przepis!

KANAPKOWA PASTA RYBNA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym
  • 2 jajka
  • 1 mała cebulka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w drobną kosteczkę. 
  • Cebulę obrać i drobno posiekać. 
  • Ogórki pokroić w drobną kostkę. 
  • Rybę wraz z sosem przełożyć do miski, dodać pokrojone jajka, cebulę, ogórki, ketchup, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

pięć × pięć =