Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Pasty jajeczne to mój ulubiony dodatek do pieczywa. Są bardzo smaczne, pożywne i co ważne bardzo łatwo się je robi. Dziś mam dla was przepis na pastę jajeczną z porem i żółtym serem, która stała się moim numerem jeden, jeśli chodzi o pasty kanapkowe. 



Pasta jajeczna z porem i żółtym serem to świetne połączenie, które posmakuje każdemu. Pasta jest wyrazista w smaku, a jednocześnie delikatna i aromatyczna. Taką pastę można przechowywać w lodówce, w zamkniętym naczyniu nawet przez kilka dni, dlatego warto przygotować jej więcej i mieć fajny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację.

PASTA JAJECZNA Z POREM I ŻÓŁTYM SEREM PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 100 g żółtego sera
  • 1 średniej wielkości por
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie ostudź, obierz i pokrój w drobną kosteczkę.

2. Pora pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na łyżce masła przez kilka minut.

3. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczach.

4. Przygotowane składniki przełóż do miseczki i dodaj majonez.

5. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

Smacznego!



Przepis na pastę jajeczną z porem i żółtym serem
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 44

Dodaj komentarz

20 − 11 =