Pasta kanapkowa z łososiem

Pasta kanapkowa z łososiem

Pasta kanapkowa z łososiem to świetne smarowidło, idealne na kanapki i nie tylko. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie 3 podstawowych składników, którymi jest oczywiście łosoś, świeży ogórek oraz śmietankowy serek.



Taką pastę z wędzonego łososia można przygotować w dosłownie 5 minut. Jej dodatek do śniadania sprawi, że będzie smakować ono rewelacyjnie. Dodatkowo taka pasta z łososia to samo zdrowie!

Domowa pasta z łososia idealnie sprawdzi się na kanapki, ale także można zaserwować na bagietce w formie przekąsek, czy zawinąć w tortillę. W każdej wersji smakuje równie dobrze.

PASTA KANAPKOWA Z ŁOSOSIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 ogórek świeży
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 150 g kremowego serka typu Almette
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Łososia rozdrabniamy, drobno siekamy na desce, za pomocą noża.
  • Ogórka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kosteczkę.
  • Do miski przekładamy ogórka oraz łososia i skrapiamy sokiem z cytryny. Kolejno dodajemy serek (u mnie ziołowy), szczyptę soli, pieprzu i mieszamy, do połączenia składników.
  • Serwujemy ze świeżym pieczywem.


Pasta kanapkowa z łososiem
Pasta kanapkowa z łososiem
Pasta kanapkowa z łososiem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

9 − 8 =