Zapiekane parówki z serem i pieczarkami



Zapiekane parówki z serem i pieczarkami to idealny pomysł na smaczny obiad, czy kolację. Danie to jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu i składa się z kilku prostych składników. Do jego przygotowania potrzebujemy parówek, pieczarek, sera, kukurydzy i cebuli. Jak sami widzicie, są to bardzo proste i ogólnodostępne produkty.

Przepis na zapiekane parówki z serem i pieczarkami jest bardzo łatwy, a całe danie robi się naprawdę szybko i sprawnie. Serwowane z ketchupem smakuje naprawdę świetnie.

Zapiekane parówki z pieczarkami i serem sprawdzą się także jako ciepła przekąska na domowych imprezach, czy spotkaniach ze znajomymi. Chcecie skosztować tego dania? Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PRZEPIS NA ZAPIEKANE PARÓWKI Z SEREM I PIECZARKAMI



Składniki

  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka tłuszczu
  • 250 g pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • 5 parówek
  • 2 garście kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Wykonanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie masła.
  • Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli. Całość dusimy do odparowania wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do naczynia żaroodpornego wykładamy parówki. Na nie przekładamy podsmażone z cebulą pieczarki.
  • Na wierzch wykładamy kukurydze oraz ser żółty.
  • Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół.
  • Gotowe danie posypujemy świeżym szczypiorkiem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

4 × 3 =