Pasty kanapkowe to świetny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Kanapki dla wielu osób stanowią główne pożywienie na śniadanie, lunch czy kolację, dlatego warto przygotowywać je na różne sposoby aby się nie przejadły.
W dzisiejszym wpisie mam dla Was przepis na pastę marchewkową. To smarowidło jest nie tylko smaczne ale i zdrowe. Marchewka jest bardzo cennym warzywem, bogatym w witaminy i minerały, więc taka pasta doskonale pozwala przemycić do diety wartościowe składniki. Poza tym pasta marchewkowa jest bardzo prosta w wykonaniu i gwarantuję, że posmakuje każdemu kto jej spróbuje.
PASTA MARCHEWKOWA
Składniki
- 2 większe marchewki
- 3 jajka
- 2 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- świeżo zmielony pieprz
- szczypta słodkiej papryki
- sól
Przygotowanie
- Marchewki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Następnie odcedzamy, studzimy i ścieramy na tarce.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i również ścieramy na tarce.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia i nakładamy na pieczywo.