Przystawka z wędzonym łososiem

Przystawka z wędzonym łososiem

Wędzony łosoś serwowany na bagietce posmarowanej kremowym serkiem to idealne pomysł na smaczną przekąskę. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ładnie prezentuje się na stole niczym przystawka z drogiej restauracji. Przygotowanie przystawki z wędzonym łososiem zajmuje od 10 do 15 minut, więc naprawdę bardzo mało.



Przekąska na bagietce z łososiem i kremowym serkiem idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Możemy zaserwować ją na Święta, Sylwestra, a także inne okazje w ciągu roku.

Lekko chrupiąca bagietka posmarowana kremowym serkiem z dodatkiem łososia i świeżego koperku smakuje naprawdę wyśmienicie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA PRZYSTAWKĘ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Składniki

  • 1 duża bagietka pszenna
  • 120 g serka koziego
  • 120 g serka śmietankowego
  • 200 g łososia wędzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • świeży koperek
  • sól, pieprz


Wykonanie

  • Serek kozi mieszamy z serkiem śmietankowym, majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Bagietkę pszenną koimy pod skosem. Następnie delikatnie ją podpiekamy na patelni bądź w piekarniku.
  • Każdy kawałek bagietki smarujemy przygotowanym kremem, a następnie wykładamy kawałek łososia wędzonego. Wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.


przekąska z wędzonym łososiem
szybka przekąska z wędzonym łososiem


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.