Szukacie pomysłu na smaczne i efektowne przekąski na imprezę? Mam dla Was coś ekstra! Roladki z tortilli panierowane w prażonej cebulce to hit każdej imprezy. Są bardzo proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne.
Takie roladki możecie wzbogacić o ulubione dodatki, ja postawiłam na pikantne kabanosy, żółty ser, sałatę lodową oraz paprykę. Rolę główną odgrywa tutaj prażona cebulka, która nadaje roladkom nie tylko cudownego smaku, ale także oryginalnego wyglądu.
Roladki hit imprezy to idealna przekąska na wieczór, kiedy odwiedzą nas znajomi. Świetnie sprawdzą się również na Andrzejki, Święta czy Sylwestra.
ROLADKI HIT IMPREZY – PRZEPIS
Składniki
- 2 tortille
- 6 plastrów sera żółtego
- 1 opakowanie cienkich kabanosów piri-piri
- 4 liście sałaty lodowej
- 1/2 papryki czerwonej
- 200 g serka śmietankowego typu Almette
- 1/2 szklanki prażonej cebulki
Wykonanie
- Paprykę kroimy w słupki.
- Serek śmietankowy dzielimy na 4 części.
- Tortille rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem (po 50 g na tortille). Na każdą z nich rozkładamy po 2 liście sałaty lodowej, 3 plastry sera, po połowie papryki i kabanosów.
- Obie tortille zwijamy ciasno w rulon i zawijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
- Po upływie czasu rozwijamy i każdą z nich smarujemy pozostałym serkiem. Następnie na deskę wysypujemy prażoną cebulkę i obtaczamy w niej posmarowane serkiem tortille.
- Gotowe tortille kroimy na roladki o grubości ok. 2 cm.