Roladki z makrelą to fajny pomysł na przekąskę, którą można przygotować w bardzo szybkim czasie. Przygotowanie pasty z makreli jest bardzo proste, a nałożenie jej na placek tortilli tym bardziej. Takie przekąski sprawdzą się w wielu sytuacjach. Można je zaserwować na różnego rodzaju imprezach czy spotkaniach w gronie przyjaciół. Takie roladki z makrelą możemy zaserwować także na kolację.
Roladki z makrelą to bardzo prosta i szybka przekąska, która sprawdzi się w każdej sytuacji. Z pewnością podbije podniebienie każdego gościa, a my się zbytnio napracujemy przy ich przygotowaniu.
Przekąski z tortilli można przygotować na wiele różnych sposobów. Warto co jakiś czas zmieniać przepisy i kosztować czegoś nowego, by nasze menu nie było monotonne i przewidywalne. Polecam Wam także skosztować innych przepisów na przekąski z tortilli z mojego bloga:
- Roladki z tortilli z pastą jajeczną i suszonymi pomidorami
- Roladki z tortilli z serkiem śmietankowym
- Roladki z tortilli z ogórkiem
- Zapiekane rożki z tortilli
- Roladki z tortilli z tuńczykiem
- Imprezowe roladki z tortilli
PRZEPIS NA ROLADKI Z MAKRELĄ
Składniki
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 1 cebula czerwona
- 2 ogórki konserwowe
- 1 tortilla
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżki ketchupu
Wykonanie
- Ogórki konserwowe oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
- Makrelę przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy ketchup, pokrojoną cebulę oraz ogórki. Całość doprawiamy papryką słodką, solą oraz pieprzem.
- Tortillę rozkładamy na blacie, wykładamy na nią przygotowaną pastę. Kolejno zwijamy w rulonik i zawijamy w folię aluminiową. Całość wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po upływie czasu rozwijamy i kroimy w roladki.