Zastanawiasz się co podać na przegryzkę na wielkanocny stół? Te roladki z szynki z sosem tatarskim z pewnością będą strzałem w dziesiątkę.
Roladki z szynki z sosem tatarskim to pomysł na pyszną przystawkę dla gości na przyjęcie. Są bardzo proste w przygotowaniu i ciekawe w smaku. Z pewnością przypadną do gustu każdemu kto ich spróbuje. Do przygotowania tych roladek nie potrzeba wielu składników, ani zbyt dużo pracy. Roladki robi się szybko i przyjemnie, a smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na talerzu. Poniżej znajdziesz listę składników oraz sposób wykonania roladek.
ROLADKI Z SZYNKI Z SOSEM TATARSKIM – PRZEPIS
Składniki
- 8 plastrów ulubionej szynki
- 3 małe ogórki konserwowe
- 1 mała cebulka czerwona
- 5 pieczarek marynowanych
- 2 gałązki świeżego koperku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie
- Ogórki konserwowe oraz grzyby marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę.
- Czerwoną cebulę obieramy i również kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
- Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą oraz tartym chrzanem. Następnie dodajemy cukier oraz sok z cytryny.
- Do miseczki przekładamy pokrojone składniki, dodajemy posiekany koperek, a następnie dodajemy sos. Całość mieszamy do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Na środek każdego plastra szynki wykładamy porcję sosu i zawijamy w rulonik.
- Następnie każdy rulonik przywiązujemy szczypiorkiem do dekoracji.