Sałatka Cesarska

Sałatka Cesarska

Sałatka ceserska to bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, marchewką oraz czerwoną fasolą. Połączenie tych kolorowych składników z całą resztą smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sałatka bardzo fajnie prezentuje się na stole, ponieważ jest bardzo kolorowa. Zaleca się ją serwować w przezroczystej misce, by uwidocznić jej piękno.



Do przygotowania sałatki cesarskiej potrzeba kilku prostych składników, które zakupicie w każdym sklepie. Będzie ona idealnym wyborem na Święta, a także inne okazje w ciągu roku. Jest bardzo smaczna i sycąca a swoim wyglądem z pewnością przyciągnie każdego. Zapraszam na przepis!

SAŁATKA CESARSKA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mały por
  • 4 jajka
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Marchewkę gotujemy na miękko (około 20 minut) w zależności od wielkości. Odstawiamy do przestygnięcia, obieramy i kroimy w kosteczkę.
  • Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i oddzielamy białka od żółtek. Ścieramy osobno na tarce, białka na dużych oczkach, żółtka na małych.
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy, pora kroimy w półkrążki.
  • Seler konserwowy odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
  • Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.

Sałatkę układamy warstwowo:

  • seler
  • kukurydza
  • tuńczyk
  • 1/2 sosu
  • fasola
  • marchewka
  • białka
  • por
  • 1/2 sosu
  • żółtka


Sałatka Cesarska
Sałatka Cesarska


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.3 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

17 − piętnaście =