Pasty kanapkowe to świetne smarowidła na kanapki. Idealnie sprawdzą się na śniadanie czy kolacje. Przygotowanie pasty kanapkowej nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych, a dodatkowo można je przygotować w różnych ciekawych smakach.
Szybka pasta kanapkowa
W naszym domu tym razem zagościła bardzo prosta pasta kanapkowa z jajkiem, ogórkiem konserwowym oraz cebulą. Myślę, że te proste składniki większość z Was posiada w swojej kuchni. Taką pastę kanapkową można przygotować w mgnieniu oka. Smakuje naprawdę świetnie i będzie idealnym urozmaiceniem na śniadanie czy kolację.
A Wy jakie pasty kanapkowe przygotowujecie najczęściej? Polecam wam także inne moje przypisy na pasty kanapkowe:
PRZEPIS NA SZYBKĄ PASTĘ KANAPKOWĄ
Składniki
- 5 jajek
- 3 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Sól
- Pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Ogórki konserwowe oraz cebulę również kroimy w kosteczkę.
- Składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez oraz jogurt naturalny, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy.
Co by powiedzieć, pysznie wygląda 😀
Już wiem co dzisiaj zrobię na kolację 🙂