Jajka Faszerowane Ćwikłą



Wielkanoc kojarzy nam się z pysznymi przekąskami z jajkami w roli głównej. Tradycyjna potrawa wielkanocna to żurek właśnie z dodatkiem jajek. Sałatki i jajka faszerowane pojawiają się niemalże na każdym wielkanocnym stole.

Pyszne jajka faszerowane ćwikłą to idealna przekąska na Święta Wielkanocne i nie tylko. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko ćwikły i oczywiście jajek. Wystarczy ugotować je na twardo, wydrążyć żółtka a je wymieszać z ćwikłą tworząc pastę.

Jajka faszerowane ćwikłą wyglądają bardzo ciekawie, a dodatkowo smakują wyśmienicie. Sam pomysł nadziania jajek ćwikłą jest interesujący, dlatego i ja postanowiłam spróbować.

Poniżej znajdziecie przepis na domowe jajka faszerowane ćwikłą. Są one naprawdę pyszne i z czystym sumieniem mogę Wam polecić ten przepis.

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE ĆWIKŁĄ

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 łyżki ćwikły
  • pieprz
  • sól


Przygotowanie

  • Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i przecinamy na pół.
  • Przy użyciu łyżeczki wyciągamy żółtka, przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy ćwikłę, sól i pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Gotową pastą nadziewamy jajka.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

trzynaście + 19 =