Krówkowy przekładaniec bez pieczenia

Krówkowy przekładaniec bez pieczenia

Krówkowy przekładaniec to ciekawe w smaku ciasto bez pieczenia, które doskonale sprawdzi się na deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Robi się go błyskawicznie i fajnie prezentuje się na stole.



Ciasta bez pieczenia to znakomita alternatywa dla tradycyjnych wypieków. Są dość łatwe w przygotowaniu, szybkie i nie wymagają użycia piekarnika. Nasz krówkowy przekładaniec doskonale sprawdzi się na każdą okazję i zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

KRÓWKOWY PRZEKŁADANIEC BEZ PIECZENIA PRZEPIS

Składniki

  • 64 herbatniki
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 śmietan-fixy
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka


Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę przekładamy do misy miksera. Dodajemy serek mascarpone oraz wymieszamy z cukrem pudrem śmietan-fix. Całość ubijamy do uzyskania puszystej masy.

  • Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy folią spożywczą. Na spodzie układamy warstwę herbatników.

  • Na herbatnikach rozprowadzamy część masy, znów herbatniki, masa, herbatniki i tak dalej. 

  • Na wierzchniej warstwie herbatników rozprowadzamy masę krówkową.

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dwoma łyżkami mleka. Otrzymaną polewą dekorujemy ciasto.


Krówkowy przekładaniec bez pieczenia przepis
Przepis na krówkowy przekładaniec bez pieczenia


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 37

Dodaj komentarz

3 × jeden =