Krówkowy przekładaniec bez pieczenia

Krówkowy przekładaniec bez pieczenia

Krówkowy przekładaniec to ciekawe w smaku ciasto bez pieczenia, które doskonale sprawdzi się na deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Robi się go błyskawicznie i fajnie prezentuje się na stole.



Ciasta bez pieczenia to znakomita alternatywa dla tradycyjnych wypieków. Są dość łatwe w przygotowaniu, szybkie i nie wymagają użycia piekarnika. Nasz krówkowy przekładaniec doskonale sprawdzi się na każdą okazję i zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

KRÓWKOWY PRZEKŁADANIEC BEZ PIECZENIA PRZEPIS

Składniki

  • 64 herbatniki
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 śmietan-fixy
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka


Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę przekładamy do misy miksera. Dodajemy serek mascarpone oraz wymieszamy z cukrem pudrem śmietan-fix. Całość ubijamy do uzyskania puszystej masy.

  • Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy folią spożywczą. Na spodzie układamy warstwę herbatników.

  • Na herbatnikach rozprowadzamy część masy, znów herbatniki, masa, herbatniki i tak dalej. 

  • Na wierzchniej warstwie herbatników rozprowadzamy masę krówkową.

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dwoma łyżkami mleka. Otrzymaną polewą dekorujemy ciasto.


Krówkowy przekładaniec bez pieczenia przepis
Przepis na krówkowy przekładaniec bez pieczenia


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 61

Dodaj komentarz

osiem + jeden =