Ogórkowe sushi to ekspresowa i bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Takie sushi z ogórka pięknie prezentuje się na stole i fajnie smakuje. Na pewno zrobi wrażenie na waszych gościach.
Przepis na ogórkowe sushi jest naprawdę bardzo prosty a do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Taka przekąska z ogórka idealnie sprawdzi się na domowe imprezy, grilla czy inne okazje. Zapraszam na przepis!
OGÓRKOWE SUSHI – PRZEPIS
Składniki
- 2 paluszki krabowe
- 1 duży ogórek
- 1 łyżka ugotowanego ryżu
- 60 g serka śmietankowego
- czarnuszka
- pieprz
- sól
Wykonanie
- Ogórka dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, tak by jego grubość była taka sama po całej długości. Tak przygotowanego ogórka kroimy na pół. Wydrążamy dokładnie środek przy pomocy łyżeczki i noża.
- Ryż łączymy z serkiem śmietanowym, doprawiamy pieprzem i solą.
- Wydrążone połówki ogórka nadziewamy farszem.
- Delikatnie wciskamy paluszki krabowego do środka, tak by się nie zniszczyły.
- Ogórki kroimy na plastry o grubości ok. 1-2 cm. Przed podaniem posypujemy czarnuszką.