Ogórkowe sushi

Ogórkowe sushi

Ogórkowe sushi to ekspresowa i bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Takie sushi z ogórka pięknie prezentuje się na stole i fajnie smakuje. Na pewno zrobi wrażenie na waszych gościach. 



Przepis na ogórkowe sushi jest naprawdę bardzo prosty a do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Taka przekąska z ogórka idealnie sprawdzi się na domowe imprezy, grilla czy inne okazje. Zapraszam na przepis!

OGÓRKOWE SUSHI – PRZEPIS

Składniki

  • 2 paluszki krabowe
  • 1 duży ogórek
  • 1 łyżka ugotowanego ryżu
  • 60 g serka śmietankowego
  • czarnuszka
  • pieprz
  • sól


Wykonanie

  • Ogórka dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, tak by jego grubość była taka sama po całej długości. Tak przygotowanego ogórka kroimy na pół. Wydrążamy dokładnie środek przy pomocy łyżeczki i noża.
  • Ryż łączymy z serkiem śmietanowym, doprawiamy pieprzem i solą.
  • Wydrążone połówki ogórka nadziewamy farszem.
  • Delikatnie wciskamy paluszki krabowego do środka, tak by się nie zniszczyły.
  • Ogórki kroimy na plastry o grubości ok. 1-2 cm. Przed podaniem posypujemy czarnuszką.


Ogórkowe sushi
Ogórkowe sushi






Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dziewięć − siedem =