Domowe pasty kanapkowe to świetny wynalazek a tym samy fenomenalny dodatek do chleba. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak potrafi zaskoczyć. Tym razem w naszym domu zagościła pyszna pasta jajeczna z makrelą. Rewelacyjnie smakuje ze świeżą bagietką i kakao.
Taka pasta jajeczna z makrelą jest szybka i łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w 10 minut, a jej smak jest rewelacyjny. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, a także polecam Wam inne smaczne pasty kanapkowe, jak na przykład:
- Szybka pasta do chleba
- Pasta z pieczonego czosnku
- Pasta kanapkowa z cukinii
- Pasta kanapkowa z pieczarek
- Pasta kanapkowa z pora
PASTA JAJECZNA Z MAKRELĄ – PRZEPIS
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 3 jajka
- 1 puszka fileta z makreli w sosie pomidorowym
- 1 mala cebula
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.
- Do miski przekładamy makrelę, rozdrabniamy ją za pomocą widelca. Dodajemy jajka, cebulę, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników.