Pasta kanapkowa z rzodkiewki

Pasta kanapkowa z rzodkiewki

Pasty kanapkowe to świetne smarowidła, które urozmaicą każde śniadanie czy kolację. Stanowią świetny dodatek do kanapek i nie tylko. Pastę kanapkową możemy również zaserwować na grzankach czy krakersach w formie przekąski.



Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z rzodkiewki. Można ją przygotować w bardzo szybkim czasie z prostych składników. Do przygotowania pasty potrzebujemy rzodkiewki, jajek, szczypiorku, serka śmietankowego oraz jogurtu naturalnego. Pasta jest bardzo lekka, świeża i delikatna. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was.

PASTA KANAPKOWA Z RZODKIEWKI


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 2 jajka
  • 1 serek śmietankowy typu Almette
  • pęczek szczypiorku
  • 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Do miseczki przekładamy rzodkiewkę, jajka, szczypiorek, serek śmietankowy i jogurt naturalny. Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem. 
Pasta kanapkowa z rzodkiewki
Pasta kanapkowa z rzodkiewki przepis
Pasta kanapkowa z rzodkiewki przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2.8 / 5. Oddanych głosów: 5

Dodaj komentarz

10 − 8 =