Pasty kanapkowe to świetne smarowidła, które urozmaicą każde śniadanie czy kolację. Stanowią świetny dodatek do kanapek i nie tylko. Pastę kanapkową możemy również zaserwować na grzankach czy krakersach w formie przekąski.
Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z rzodkiewki. Można ją przygotować w bardzo szybkim czasie z prostych składników. Do przygotowania pasty potrzebujemy rzodkiewki, jajek, szczypiorku, serka śmietankowego oraz jogurtu naturalnego. Pasta jest bardzo lekka, świeża i delikatna. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was.
PASTA KANAPKOWA Z RZODKIEWKI
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 2 jajka
- 1 serek śmietankowy typu Almette
- pęczek szczypiorku
- 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Do miseczki przekładamy rzodkiewkę, jajka, szczypiorek, serek śmietankowy i jogurt naturalny. Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem.