Pasta kanapkowa to świetne smarowidło na kanapki, które sprawia, że tradycyjne pieczywo smakuje o wiele lepiej. Bardzo często zapominamy o pastach kanapkowych, a ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. A są przepyszne!
Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne pasty kanapkowe. Można je wykorzystać jako smarowidło do chleba, ale także jako baza do wielu smacznych przekąsek. Pasta kanapkowa zaserwowana na grzankach, krakersach czy pumperniklu to bardzo fajny pomysł na imprezowe przekąski.
Tym razem zagościła u nas pasta kanapkowa z surimi. Bardzo delikatna, prosta w przygotowaniu i pyszna. Do jej wykonania potrzebujemy jajek, paluszków surimi, cebulki, oraz jogurtu. Tę pastę kanapkową można przygotować dosłownie w 10 minut. Podczas dotowania się jajek można przygotować pozostałe składniki, dodać jajka i pasta gotowa.
PASTA KANAPKOWA Z SURIMI – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 1 mała cebulka
- 4 paluszki surimi
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanego koperku
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Paluszki surimi również kroimy w drobną kostkę.
- Cebulę obieramy i drobno siekamy.
- Do miski przekładamy przygotowane składniki, dodajemy jogurt naturalny, majonez, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.