Wędzony łosoś serwowany na bagietce posmarowanej kremowym serkiem to idealne pomysł na smaczną przekąskę. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ładnie prezentuje się na stole niczym przystawka z drogiej restauracji. Przygotowanie przystawki z wędzonym łososiem zajmuje od 10 do 15 minut, więc naprawdę bardzo mało.
Przekąska na bagietce z łososiem i kremowym serkiem idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Możemy zaserwować ją na Święta, Sylwestra, a także inne okazje w ciągu roku.
Lekko chrupiąca bagietka posmarowana kremowym serkiem z dodatkiem łososia i świeżego koperku smakuje naprawdę wyśmienicie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA PRZYSTAWKĘ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Składniki
- 1 duża bagietka pszenna
- 120 g serka koziego
- 120 g serka śmietankowego
- 200 g łososia wędzonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- świeży koperek
- sól, pieprz
Wykonanie
- Serek kozi mieszamy z serkiem śmietankowym, majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
- Bagietkę pszenną koimy pod skosem. Następnie delikatnie ją podpiekamy na patelni bądź w piekarniku.
- Każdy kawałek bagietki smarujemy przygotowanym kremem, a następnie wykładamy kawałek łososia wędzonego. Wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.