Tortilla to świetny produkt, który można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Z jej dodatkiem można przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek.
Roladki z tuńczykiem to jedna z przekąsek z wykorzystaniem tortilli, które musicie wypróbować. Są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu a dodatkowo wyglądają fenomenalnie. Do ich przygotowania potrzeba kilku prostych składników, które większość z Was posiada w swojej lodówce.
Poniżej zaprezentuję Wam szybki przepis na pyszne roladki z tortilli z tuńczykiem. Jestem pewna, że posmakują każdemu miłośnikowi tuńczyka i nie tylko. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Takie roladki będą idealną przekąską na imprezę, domówkę czy sylwestra.
PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI Z TUŃCZYKIEM
Składniki
- 3 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 2 tortille
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ogórki konserwowe oraz cebule kroimy w drobną kosteczkę.
- Tuńczyka odciskamy z nadmiaru wody.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.
- Tortille rozkładamy na desce, smarujemy przygotowanym farszem i zwijamy w rulonik. Następnie zawijamy folią aluminiową i stawiamy do lodówki na godzinę.
- Po upływie czasu rozwijamy tortille i kroimy w roladki o grubości około 2 cm.