
Rollsy z tortilli, czyli świetny pomysł na szybką i smaczną przekąskę, którą przygotujecie w zaledwie 10 minut!
Roladki z tortilli z dodatkiem szynki, sera i papryki, posmarowane kremowym serkiem to bardzo popularna przekąska, po którą bardzo chętnie sięga każdy gość. To właśnie one najszybciej znikają z talerzy podczas różnego rodzaju domowych imprez.
Rollsy z tortilli można przygotować w 10 minut. Serwujemy je na zimno, można podawać je z dodatkiem sosu czosnkowego lub ketchupu, a także solo. Takie szybkie przekąski nie raz uratowały sytuację w przypadku niespodziewanych gości i jestem pewna, że jeszcze nie raz uratują.
Tak przygotowane rollsy z tortilli można równie zabrać ze sobą do pracy lub szkoły w formie drugiego śniadania.
PRZEPIS NA ROLLSY Z TORTILLI
Czas przygotowania: 10 min | Liczba porcji: ok. 20 szt.
Składniki
- 2 placki tortilli
- 150 g serka śmietankowego Almette
- 2 liście sałaty
- 6 plasterków szynki
- 6 plastrów sera żółtego
- 1/3 papryki czerwonej
Sposób przygotowania
- Tortille posmarować serkiem.
- Ułożyć liście sałaty, plasterki szynki i sera żółtego.
- Paprykę pokroić na cieńsze plasterki. Ułożyć na serze.
- Tortille zawinąć ciasno w ruloniki. Najlepiej włożyć do lodówki na około 30 minut. Jeśli nie mamy na to czasu, można podawać od razu po przygotowaniu. Pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm.

Polecamy również sprawdzić nasze inne propozycje na roladki z tortilli: