Rollsy z Tortilli w 10 Minut



Rollsy z tortilli to świetny pomysł na szybką i smaczną przekąskę.

Roladki z tortilli z dodatkiem szynki, sera i papryki, posmarowane kremowym serkiem to bardzo popularna przekąska, po którą bardzo chętnie sięga każdy gość. To właśnie one najszybciej znikają z talerzy podczas różnego rodzaju domowych imprez.

Rollsy z tortilli można przygotować w kilka minut. Serwujemy je na zimno, można podawać je z dodatkiem sosu czosnkowego lub ketchupu, a także solo. Takie szybkie przekąski nie raz uratowały sytuację w przypadku niespodziewanych gości i jestem pewna, że jeszcze nie raz uratują.

Tak przygotowane rollsy z tortilli można zabrać ze sobą do pracy w formie drugiego śniadania.

PRZEPIS NA ROLLSY Z TORTILLI

Składniki

  • 2 placki tortilli
  • serek śmietankowy Almette
  • 2 liście sałaty
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plastrów sera żółtego 
  • 1/3 papryki czerwonej


Sposób przygotowania

  1. Tortille posmarować serkiem. 

  2. Ułożyć  liście sałaty, plasterki szynki, sera  żółtego. 

  3. Paprykę pokroić na cieńsze plasterki. Wyłożyć na serze.

  4. Zawinąć ciasno w ruloniki. Najlepiej włożyć do lodówki na około  2 – 3 godziny. Jeśli nie mamy na to czasu, można podawać od razu po przygotowaniu. Pokroić na plasterki o grubości ok. 2 cm. 


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

sześć − 1 =