Rollsy z tortilli to świetny pomysł na szybką i smaczną przekąskę.
Roladki z tortilli z dodatkiem szynki, sera i papryki, posmarowane kremowym serkiem to bardzo popularna przekąska, po którą bardzo chętnie sięga każdy gość. To właśnie one najszybciej znikają z talerzy podczas różnego rodzaju domowych imprez.
Rollsy z tortilli można przygotować w kilka minut. Serwujemy je na zimno, można podawać je z dodatkiem sosu czosnkowego lub ketchupu, a także solo. Takie szybkie przekąski nie raz uratowały sytuację w przypadku niespodziewanych gości i jestem pewna, że jeszcze nie raz uratują.
Tak przygotowane rollsy z tortilli można zabrać ze sobą do pracy w formie drugiego śniadania.
PRZEPIS NA ROLLSY Z TORTILLI
Składniki
- 2 placki tortilli
- serek śmietankowy Almette
- 2 liście sałaty
- 6 plasterków szynki
- 6 plastrów sera żółtego
- 1/3 papryki czerwonej
Sposób przygotowania
- Tortille posmarować serkiem.
- Ułożyć liście sałaty, plasterki szynki, sera żółtego.
- Paprykę pokroić na cieńsze plasterki. Wyłożyć na serze.
- Zawinąć ciasno w ruloniki. Najlepiej włożyć do lodówki na około 2 – 3 godziny. Jeśli nie mamy na to czasu, można podawać od razu po przygotowaniu. Pokroić na plasterki o grubości ok. 2 cm.