Sałatka piknikowa to bardzo ciekawe połączenie smaków. W skład sałatki wchodzi winogron, seler konserwowy szynka oraz jajka. Całość w połączeniu z sosem na bazie majonezu i jogurtu naturalnego smakuje naprawdę rewelacyjnie.
Ta szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka to idealna przekąska na każdą okazję. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ponieważ wystarczy ugotować jajka, a w czasie ich gotowania przygotować pozostałe składniki. Całą sałatkę jesteśmy w stanie zrobić w 10 minut.
Sałatka piknikowa idealnie sprawdzi się na kolację, posiłek do pracy, podczas wizyty rodziny, czy przyjaciół. Ma bardzo ciekawy smak, dlatego gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ PIKNIKOWĄ
Składniki
- 1 duży słoik selera konserwowego
- 200 g winogrona białego
- 250 g szynki
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę.
- Selera konserwowego dobrze odcisnąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
- Szynkę pokroić w kosteczkę, winogrono na połówki.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać.