Hot dogi z ciasta francuskiego to niezwykle smaczna i prosta do przygotowania przekąska imprezowa, która w mig zniknie ze stołu! Bardzo łatwo i szybko się je robi i co najważniejsze smakują obłędnie!
Hot dogi z ciasta francuskiego doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodatkowo fajnie prezentują się na stole i na pewno wywrą wrażenie na zebranych gościach. Jeśli szukacie pomysłu na fajną przekąskę to gwarantuję, że hot dogi z ciasta francuskiego będą doskonałym wyborem na każdą okazję.
HOT DOGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 12 cienkich parówek z szynki
- 100 g żółtego sera
- ketchup
- jajko do posmarowania
- suszone oregano
Przygotowanie
- Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć wzdłuż na pół. Następnie każdy kawałek podzielić na prostokąty.
- Kawałki ciasta posmarować odrobiną ketchupu, posypać startym na tarce serem i położyć parówkę tak, aby wystawała za ciasto. Ciasto zawinąć i skleić.
- Zawinięte parówki ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Każdą z nich posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać żółtym serem i suszonym oregano.
- Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiekać przez 15 minut, do zarumienienia.
- Gotowe hot dogi podawać z ulubionym sosem, polecam sos tysiąca wysp, lub domowy sos czosnkowy.