Hot dogi z ciasta francuskiego

Hot dogi z ciasta francuskiego

Hot dogi z ciasta francuskiego to niezwykle smaczna i prosta do przygotowania przekąska imprezowa, która w mig zniknie ze stołu! Bardzo łatwo i szybko się je robi i co najważniejsze smakują obłędnie!



Hot dogi z ciasta francuskiego doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodatkowo fajnie prezentują się na stole i na pewno wywrą wrażenie na zebranych gościach. Jeśli szukacie pomysłu na fajną przekąskę to gwarantuję, że hot dogi z ciasta francuskiego będą doskonałym wyborem na każdą okazję.

HOT DOGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 12 cienkich parówek z szynki
  • 100 g żółtego sera
  • ketchup
  • jajko do posmarowania
  • suszone oregano


Przygotowanie

  • Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć wzdłuż na pół. Następnie każdy kawałek podzielić na prostokąty.
  • Kawałki ciasta posmarować odrobiną ketchupu, posypać startym na tarce serem i położyć parówkę tak, aby wystawała za ciasto. Ciasto zawinąć i skleić.
  • Zawinięte parówki ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Każdą z nich posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać żółtym serem i suszonym oregano.
  • Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiekać przez 15 minut, do zarumienienia.


Hot dogi z ciasta francuskiego przepis
parówki w cieście francuskim
parówki zapiekane w cieście francuskim


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

19 − 5 =