Makaron po wiejsku

Makaron po wiejsku

Makaron po wiejsku to bardzo smaczne i pożywne danie, które doskonale sprawdzi się gdy nie mamy pomysłu na obiad. Przygotowanie jest dziecinnie proste i nie zajmuje dużo czasu.



Produkty do przyrządzenia tego dania są proste i łatwo dostępne – makaron spaghetti, kiełbasa, cebula, kukurydza, papryka i śmietana. Połączenie tych składników to prawdziwe działo kulinarne. Wszystko do siebie idealnie pasuje i tworzy wyśmienite danie, któremu nie sposób się oprzeć.

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na makaron po wiejsku i jak zawsze zachęcam do przygotowania!

MAKARON PO WIEJSKU PRZEPIS

Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: 3 | Poziom trudności: łatwy

Składniki

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 1 cebula
  • 300 g ulubione kiełbasy
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 250 ml śmietany 18%
  • 100 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu.
  • Następnie do cebuli dodać pokrojoną w półplastry kiełbasę. Całość smażyć aż kiełbasa się ładnie przypiecze.
  • Kolejno dodać pokrojoną w kostkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę. Wrzucić ugotowany i odcedzony makaron. Wymieszać.
  • Do śmietanki dodać sól oraz pieprz i zalać zawartość patelni. Całość posypać startym na tatce żółtym serem. Patelnię przykryć pokrywką i dusić przez około 10 minut na wolnym ogniu.
  • Po upływie czasu całość przemieszać i posypać zieleniną.


makaron z patelni
makaron z kiełbasą i warzywami


Dodatkowo mam dla Was krótki filmik, w którym pokazuje jak krok po kroku przygotować makaron po wiejsku.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 9

Dodaj komentarz

trzynaście − 1 =