Pasty kanapkowe to idealny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, łatwe w przygotowaniu i pełne wspaniałych składników odżywczych.
Pasta z tuńczyka to pasta, którą przygotujesz w 15 minut. Może być ona podawana na dowolnym pieczywie, lub na krakersach – w takim wydaniu doskonale sprawdzi się jako imprezowa przekąska. Jeśli uwielbiacie domowe pasty na kanapkę i szukacie nowych, ciekawych smaków, to koniecznie musicie wypróbować nasz przepis na pyszne smarowidło.
PASTA KANAPOKOWA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS
Składniki
- puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
- 3 ogórki konserwowe
- 1 cebula czerwona
- 3 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- pieprz
- sól
Wykonanie
- Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy.
- Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Cebulę oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
- Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, jogurt, musztardę, sól oraz pieprz.
- Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Polecamy sprawdzić również inne nasze przepisy na pyszne pasty kanapkowe:
- pasta kanapkowa z jajek
- pasta kanapkowa z fety i suszonych pomidorów
- pasta z białego sera
- pasta z awokado