Dziś propozycja na przepyszną i zdrową pastę kanapkową z rukoli. Taka pasta to prosty i przyjemny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek, a przy okazji dostarczenie naszemu organizmowi wielu cennych składników odżywczych i witamin.
Przepis na pastę z rukoli jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy połączyć ze sobą odpowiednie składniki, zmiksować je w blenderze i gotowe. Pasta z rukoli ma niesamowity smak i aromat, dlatego jeśli lubicie pasty kanapkowe, to musicie koniecznie wypróbować tej wersji.
PASTA Z RUKOLI PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie rukoli
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Rukolę opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
- Orzechy lekko podprażyć na suchej patelni.
- Do kielicha blendera wrzucić rukolę, podprażone orzechy włoskie i czosnek. Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
- Wszystkie składniki zmiksować w blendarze do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Gotową pastę podawać na bagietce lub innym pieczywie.