Pasta z rukoli

Pasta z rukoli

Dziś propozycja na przepyszną i zdrową pastę kanapkową z rukoli. Taka pasta to prosty i przyjemny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek, a przy okazji dostarczenie naszemu organizmowi wielu cennych składników odżywczych i witamin.



Przepis na pastę z rukoli jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy połączyć ze sobą odpowiednie składniki, zmiksować je w blenderze i gotowe. Pasta z rukoli ma niesamowity smak i aromat, dlatego jeśli lubicie pasty kanapkowe, to musicie koniecznie wypróbować tej wersji.

PASTA Z RUKOLI PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Rukolę opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
  • Orzechy lekko podprażyć na suchej patelni.
  • Do kielicha blendera wrzucić rukolę, podprażone orzechy włoskie i czosnek. Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  • Wszystkie składniki zmiksować w blendarze do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Gotową pastę podawać na bagietce lub innym pieczywie.


pasta z rukolą
przepis na pastę z rukoli


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

cztery × pięć =