Pasta z rzodkiewki i sera żółtego

Pasta z rzodkiewki i sera żółtego

Pasta z rzodkiewki, jajka i sera żółtego – szybki i prosty przepis na smarowidło do kanapek

Szukacie pomysłu na smaczne i szybkie smarowidło do pieczywa? Pasta z rzodkiewki, jajka i sera żółtego to super propozycja na śniadanie, kolację czy przekąskę. Świeża rzodkiewka nadaje paście lekkości i chrupkości, jajka zapewniają sytość, a starty ser żółty dodaje kremowej konsystencji i głębokiego smaku.



Ten prosty i szybki przepis na pastę z rzodkiewek sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na imprezowym stole. Będzie świetną bazą do przekąsek na bagietce, krakersach czy grzankach. Poniżej zaprezentuję Wam  najlepszy przepis na domową pastę kanapkową z rzodkiewką – zdrową, pyszną i gotową w kilka minut!

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 150 g sera żółtego
  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • 2 gałązki świeżego koperki
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  1. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z nadmiaru wody. 
  2. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
  3. Ser żółty również zetrzeć na tarce.
  4. Koperek drobino posiekać.
  5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt naturalny, szczyptę soli. pieprzu i wymieszać. 


Pasta z rzodkiewki i sera żółtego przepis
Przepis na pastę z rzodkiewki i sera żółtego
Pasta z rzodkiewki i sera żółtego


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 568

Dodaj komentarz

20 − dziewiętnaście =