
Pasta z rzodkiewki, jajka i sera żółtego – szybki i prosty przepis na smarowidło do kanapek
Szukacie pomysłu na smaczne i szybkie smarowidło do pieczywa? Pasta z rzodkiewki, jajka i sera żółtego to super propozycja na śniadanie, kolację czy przekąskę. Świeża rzodkiewka nadaje paście lekkości i chrupkości, jajka zapewniają sytość, a starty ser żółty dodaje kremowej konsystencji i głębokiego smaku.
Ten prosty i szybki przepis na pastę z rzodkiewek sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na imprezowym stole. Będzie świetną bazą do przekąsek na bagietce, krakersach czy grzankach. Poniżej zaprezentuję Wam najlepszy przepis na domową pastę kanapkową z rzodkiewką – zdrową, pyszną i gotową w kilka minut!
Składniki
- 1 pęczek rzodkiewek
- 150 g sera żółtego
- 3 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- 2 gałązki świeżego koperki
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z nadmiaru wody.
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
- Ser żółty również zetrzeć na tarce.
- Koperek drobino posiekać.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt naturalny, szczyptę soli. pieprzu i wymieszać.


