Roladki pod pierzynką to super smaczna przekąska, którą musicie wypróbować. Idealnie sprawdzi się na domowe imprezy, rodzinne spotkania i inne tego typu okazje.
Roladki pod pierzynką przygotowane są z pastą z tuńczyka, na bazie serka Almette. Dodałam do niej ogórki konserwowe, cebulkę oraz żółtka jajek. Białka zostawiłam do przygotowania pierzynki. Całość prezentuje się bardzo ciekawie a co najważniejsze swietnie smakuje. Wypróbujcie sami, zapraszam na przepis!
ROLADKI POD PIERZYNKĄ – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała cebula czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- 2 jajka
- 1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
- sól
- pieprz
- 1 tortilla
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i oddzielamy białka od żółtek.
- Cebulę oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
- Tuńczyka odsączamy z zalewy.
- Do miski przekładamy 2/3 serka, dodajemy pokrojone ogórki, cebulę oraz starte na tarce żółtka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i mieszamy.
- Na placek tortilli nakładamy przygotowaną pastę i zwijamy ciasno w roladę. Całość zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 20 minut.
- W międzyczasie białka jajek ścieramy na tarce.
- Tortillę wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i smarujemy pozostałym serkiem. Następnie obtaczamy w białkach jajek. Obtoczoną tortillę kroimy na 2-3 centymetrowe roladki.