Roladki z tortilli to obowiązkowa przekąska na każdej imprezie. Każdy chętnie je zajada i to właśnie one najszybciej znikają z talerzy.
Tradycyjne roladki z tortilli z szynką i serem smakują super. Ale postanowiłam je nieco udoskonalić i przygotowałam roladki z tortilli w chipsach. Brzmi ciekawie prawda? A jak smakuje!
Roladki z tortilli panierowane w chipsach smakują wyjątkowo. Po ich przygotowaniu sami się przekonacie, że zrobią furorę na każdej domowej imprezie. Są super smaczne, fajnie prezentują się na stole a co najważniejsze, można je przygotować w bardzo łatwy sposób. Wszystko dokładnie Wam opisałam poniżej, zapraszam!
PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI W CHIPSACH
Składniki
- 2 tortille
- 6 plastrów szynki
- 6 plastrów żółtego sera
- 1 serek śmietankowy typu Almette
- 4 liście sałaty lodowej
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 garście chipsów paprykowych
Wykonanie
- Tortille rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem śmietankowym. Połowę serka zostawiamy na później.
- Na posmarowanych tortillach układamy sałatkę, szynkę, ser oraz pokrojoną w słupki paprykę. Następnie ciasno zwijamy w rulonik, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
- Po upływie czasu tortille rozwijamy z folii i smarujemy serkiem.
- Chipsy kruszymy i obtaczamy w nich posmarowane serkiem tortille. Następnie kroimy na roladki.